Lokalne TemePromocija rezultata posljednjih arheoloških istraživanja srednjovjekovne utvrde Čajangrad

Promocija rezultata posljednjih arheoloških istraživanja srednjovjekovne utvrde Čajangrad

U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra u prostorijama Kulturnog centra Altindag-Visoko s početkom u 18.30 sati biće upriličena promocija rezultata posljednjih arheoloških istraživanja srednjovjekovne utvrde Čajangrad u Gračanici kod Visokog. Četvrta sezona sistematskih arheoloških istraživanja u velikoj mjeri proširila je predstave o urbanom sklopu Čajangrada te iznjedrila novi arheološki materijal koji baca novo svjetlo na ulogu i značaj utvrđenja u Malom Čajnu u okvirima srednjovjekovne bosanske države.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE