NaslovnicaLokalne TemePromocija mon...

Promocija monografije “Tradicionalni mesni proizvodi visočkog kraja”

U Zavičajnom muzeju u Visokom će u subotu, 11. decembra sa početkom u 18 sati, biti održana promocija monografskog djela “Tradicionalni mesni proizvodi visočkog kraja”, a u organizaciji BZK “Preporod” Visoko i JU Zavičajni muzej Visoko. Autor monografije je Visočanin prof. dr. Amir Ganić, vanredni profesor na oblasti Tehnologija prehrambenih proizvoda animalnog porijekla Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kao rođeni Visočanin istakao se na polju naučnog istraživanja i zaštite tradicionalne “Visočke pečenice” čiji rezultat je zvanična zaštita visočke pečenice oznakom geografskog porijekla na nacionalnom nivou. Pod motom da je “čovjek dužan svome zavičaju” autor u svojoj publikaciji ističe da nastavlja raditi na istraživanju i ostalih tradicionalnih mesnih proizvoda visočkog kraja s ciljem njihove zaštite.

Visoko.co.ba/Zavičajni muzej FB page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.