Promocija knjige “Vruć krompir” autorice Adise Tufo u Visokom

Promocija knjige „Vruć krompir“, autorice Adise Tufo, uspješne poduzetnice iz Sarajeva, bit će održana 12.05.2018. godine u Kulturnom centru Altindag-Visoko sa početkom u 18:00 sati, a u organizaciji ArtBook biblioteke iz Sarajeva i moderatorice događaja Sedine Muhedin.

Vruć krompir prva je knjiga Adise Tufo, menadžerice, generalne direktorice kompanije uspješne kompanije ČIP sistemi, kreatorke i realizatorice brenda Hobby Art Centar, dobitnice priznanja Uspješne žene BiH Sarajevo 2017., NajŽena XXI veka Beograd 2017 i Dama godine 2018. godine, koja joj je dodjeljena u Beogradu.

Vješto i iskreno, vrhunskim pripovjedačkim umijećem, autorica piše o izazovima s kojima se suočila u poduzetništvu, piše o strasti prema poslu kojeg radi, ljubavi prema ljudima i lijepoj riječi, ali i o stereotipima i predrasudama sa kojima se svakodnevno suočava. Knjiga, u izdanju Artbook biblioteke, opus je priča koje je autorica dijelila sa javnosti putem web stranice adisatufo.ba i mnogih drugih portala, a satkana je i od sekvenci iz mnogobrojnih intervjua koje je dala za bosanskohercegovačke medije na temu poduzetništva i aktuelne situacije u društvu.

Adisa Tufo piše i govori o biznisu, poduzetništvu i hrabrosti koja je potrebna za uspjeh, ali i o politici kao sveprisutnoj djelatnosti koja uveliko utječe na naše živote. „Uspjeh je stvar stava“, „Ženo, jaka si“, „Recept za uspjeh“, „Iskoristi šansu“, „Budi promjena“ – samo su neki od naslova, kojima ova uspješna poduzetnica želi utjecati na svjest žene i promjeniti malograđanski duh koji je koči u tome da bude još bolja u poslovima koje obavlja, pritome voleći sebe i posao koji radi. Kako navode mnogi koji su knjigu imali priliku pročitati: ovo djelo pažljivog čitaoca vodi na put do uspjeha.

Promotori i domaćini promocije su: Sedina Muhedin, BA pedagogije i Ilma Softić, urednica i recenzentica djela.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.