Promocija knjige “Tihi vrisak”, mlade visočke umjetnice Ajle Čaušević

Sinoć je u prepunoj sali Kulturnog centra “Altindag” održana promocija knjige “Tihi vrisak” mlade Visočanke Ajle Čaušević. Riječ je o drugoj knjizi ove mlade visočke umjetnice, koja govori o ljudima koji trče za nebitinim stvarima, a iza sebe ostavljaju one bitne, ali i o svima nama koji živimo u modernom dobu.

Promotorice knjige su bile psihoterapeutkinja Nermina Vehabović-Rudež i Mr.sci. Meldina Ugarak, koje su iz svog ugla predstavile Ajlu i njenu knjigu.

U svom obračanju prisutnim, Ajla je rekla: “Prije svega želim da se zahvalim što ste večeras svojim dolaskom uveličali promociju moje knjige. Prošle godine u ovoj istoj sali sam imala promociju prve knjige “Misli, svijet i 21. vijek”, a evo godinu dana poslije objavljujem i drugu knjigu pod nazivom “Tihi vrisak”.

Knjiga “Tihi vrisak” je starija sestra koja govori ono što prva knjiga nije uspjela reči.

Ovo je knjiga o modernom dobu i svima nama koji se nalazimo u njemu. Danas nam je nažalost zavist postala uzrok mržnje, a korist uzrok ljubavi, volimo ljude radi interesa, a mrzimo ih radi njihovog uspjeha. Kao da smo zaboravili da smo prolazni na ovom svijetu, žiivot je postao trkaza novcem i materijalnim stvarima. Zaboravili smo ono najbitnije, empatiju, ljubav, prijateljstvo, humanost, zaboravili smo na sve pozitivne osobine. Najbolje i najveće stvari možemo ostvariti samo zajedno. Knjiga je namijenjena svima, a ja bih voljela da je prije svega pročitaju osnovci, koji tek formiraju svoje stavove.

Završit ću svoj govor sa citatom Ane Frank: ‘Ljudi ti mogu reći da začepiš, ali to te ne spriječava u tome da imaš vlastito mišljenje.’
Hvala vam još jednom na vašem dolasku, hvala mojim roditeljima koji su mi najveća podrška i hvala mojim divnim sponzorima koji su omogućili ovu divnu noć.”

Ajlinu knjiga se mogla kupiti po magičnoj cijeni od 5KM.

Visoko.co.ba