Promocija knjige “Put mira “

Promocija knjige  “Put mira ” autorica Amre Pandžo i Amele Jakubović

Udruženje žena za međureligijski dijalog u porodici i društvu “Mozaik” V .Čajno i Udruženje” Mali koraci”- Sarajevo, pozivaju vas na promociju knjige ‘Put Mira ’autorica Amre Pandžo i Amele Jakubović.

Promocijaće se održati u petak    03.03.2017. god. u  Velikoj sali općine Visoko sa početkom u 18:00 sati.

Pozivamo vas da svojim prisustvom ojačate  i podržite ‘Put mira “

Na promociji će se obratiti autorice knjige, Amra Pandžo i Amela Jakubović te predsjednica Udruženja žena „Mozaik“ Veliko Čajno, Ismeta Begić.
Knjiga „Put mira“ prvenstveno ima za cilj promovisati aktivizam, nenasilje, oprost i pomirenje u kontekstu svakodnevnog života vjernika. Kako se štivo knjige bazira na islamskim teorijama i principima izgradnje mira, koje su osnova islamskog vjerovanja, ova knjiga ujedno i podsjeća muslimane na njihove obaveze u odnosu spram ‘drugog i drugačijeg’. Uz to, iz ove knjige nemuslimani mogu mnogo naučiti o temeljnim islamskim vrijednostima koje su u suprotnosti sa mnogim modernim fundamentalističkim pokretima u svijetu i na taj način jasno izuzeti ovakvu praksu od islama kao vjere čiste od nasilja. Ovo je knjiga koja govori jezikom Bosne i Hercegovine, jezikom različitosti, suživota, ljubavi i mira. Ona je jedinstven primjer štiva koje pojašnjava kakav je doprinos islama miru, te kako se mir vježba, uči i oživljava.
Dobro nam došli!
Predsjednica UŽ”Mozaik” V.Čajno Ismeta Begić