Promocija knjige „Misli, svijet i 21. vijek!“

U petak, 7. septembra 2018. godine, bit će održana promocija knjige pod “Misli, svijet i 21. vijek”

Ajla Čaušević je 17-godišnja djevojka koja pohađa Gimnaziju “Visoko”, a pisanje ove knjige podržali su, između ostalih Vlada Federacije BiH i Skupština Zeničko-dobojskog kantona.

„Edukativni centar momentUM“ je organizator promocije, a predsjednica Dženana Brkić Šabić naglašava zadovoljstvo da Visoko ima kontinuitet mladih autora koji se još uvjek posvećuju pisanju.
– “U vremenu digitalnih tehnologija štampana izdanja postaju raritet iz perspektive mladih. Ajla Čaušević nas uvjerava da vrijedi pisati i promišljati svijet oko sebe u formi knjige.”

Promocija knjige će se održati 7. septembra u 18:00h u Kulturnom centru “Altindag”.

Promotor knjige je Nermina Vehabović-Rudež, a moderator Amila Slijepčević. Pored navedenih, gosti na promociji će biti i Ajša Hindija i Amina Hodžić.

Prilikom promocije svi prisutni će biti u mogućnosti kupiti svoj primjerak knjige, po simboličnoj cijeni.

Privredni subjekti su pokazali senzibilitet prema ovoj promociji i svesrdno je podržali, a među sponzorima primjećujemo i Meldinu Ugarak, zastupnicu u Skupštini ZDK i direktoricu JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK. Ovakve činjenica nam često promaknu oku, a radi se o primjerima pozitivne političke i društvene prakse kakvu građani očekuju od svih izbornih kadrova i aktera društvene zajednice koji se zaklinju u društvenu odgovornost.

visoko.ba