Lokalne TemePromocija filma o Borisu Divkoviću, bivšem učeniku Franjevačke klasične gimnazije

Promocija filma o Borisu Divkoviću, bivšem učeniku Franjevačke klasične gimnazije

Dokumentarni film “Div” biće prikazan na 28. Sarajevo Film Festivalu 17.8. (srijeda) u 15 sati. U pitanju je film o Borisu Divkoviću (1981 – 2011), bivšem učeniku Franjevačke klasične gimnazije, koji je za svoga kratkog života nastojao podići nivo političke kulture u BiH, ističući da političar mora biti moralna osoba, da se mora prije svega brinuti za opće dobro…

“Ponosni smo što je Boris u svoj ljudski i politički svjetonazor ugradio i vrijednosti franjevačke tradicije, u kojoj je odrastao. Borisov primjer obvezuje i potiče”, poručili su iz FKG-a.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE