Promocija CD-a albuma piano majstra Bartolomeja Stankovića “BALKAN MADNESS BH EDITION”

Promocija CD albuma bit će održana i u Visokom, 24. aprila 2018. s početkom u 19:30 sati u Galeriji Likum 76 (Musala 4). Album će predstaviti Melisa-Marija Zerdo, Lejla Džambazov i Ognjen Tvrtković.

PROMCIJA CD ALBUMA BARTOLOMEJA STANKOVIĆA “BALKAN MADNESS BH EDITION”!

U organizaciji Franjevačkog medijskog centara i Odjela za glazbu Matice hrvatske u Sarajevu pozivaju na predstavljanje CD-a albuma piano majstra Bartolomeja Stankovića “BALKAN MADNESS BH EDITION”.

Nakon što je prije par dana tačnije 14. aprila novo ostvarenje ovog bosansko-hercegovačkog piano majstora predstavljeno u Zagrebu, 16. aprila CD album će biti predstavljen i Banjalučkoj publici, a u sklopu manifestacije Dana Vlade Miloševića Vijećnici Banskog dvora, a album će predstaviti Arsen Čarkić, Sanda Dodik i Mladen Matović.

Pijanist Bartolomej Stanković snimio je djela za klavir odabranih bosansko-hercegovačkih kompozitora u izdanju diskografske kuće Nota Bene Records.

Bartolomej Stanković (1988) je bh. pijanist i docent profesor na katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Magistrirao je klavir u klasi prof. em. Pavice Gvozdić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2011. godine te nastavio postdiplomski  studij na pijanističkoj akademiji Steinway Academy u Veroni u klasi Federica Gianella, kod kojeg je uspješno završio pijanistički master studij 2012. godine…

Koncertom BALKAN MADNESS BH edition Bartolomej Stanković je započeo uspješnu turneju koncerata posvećenih stvaralaštvu bh. kompozitora starije i mlađe generacije. Koncert Balkan Madness održan je 2016. godine u Zenici, Goraždu, Jajcu, kao i u Sarajevu, Zagrebu i Beču…

Bartolomej Stanković (1988) je bh. pijanist i docent profesor na katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Magistrirao je klavir u klasi prof. em. Pavice Gvozdić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2011. godine te nastavio postdiplomski  studij na pijanističkoj akademiji Steinway Academy u Veroni u klasi Federica Gianella, kod kojeg je uspješno završio pijanistički master studij 2012. godine.

Najava promocija CD Albuma “BALKAN MADNESS BH EDITION”

Nakon promocije CD albuma u organizaciji Nj.E. Martina Pammera i Austrijske ambasade u Sarajevu 14. marta 2018., sarajevska publika će ponovno imati prilike uživati na promociji CD albuma “BALKAN MADNESS BH EDITION” u četvrtak, 19. aprila 2018. s početkom u 19 sati u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog studentskog centra (Zagrebačka 18). Album će predstaviti Maja Baralić-Materne, Merima Čaušević, Lana Šehović-Paćuka i Šejla Vatrenjak. Posebnost ove promocije će biti prisustvo kompozitora Asima Horozića, Samira Fejzića, Dražana Kosorića, Armena Škobalja i Davida Mastikose, kompozitora čija djela su snimljena na ovom CD albumu.

Promocija CD albuma bit će održana i u Visokom, 24. aprila 2018. s početkom u 19:30 sati u Galeriji Likum 76 (Musala 4). Album će predstaviti Melisa-Marija Zerdo, Lejla Džambazov i Ognjen Tvrtković.

CD album “BALKAN MADNESS BH EDITION” objavljen u izdanju diskografske kuće Nota Bene Records iz Zagreba, plasiran je i na preko 200 digitalnih audio servisa kao što su: Amazon, iTunes, Spotify, Deezer, Tidal, Kanjian i mnogi drugi.

 

http://dertmusic.com