Prof. Grujo Lero donirao 20 svojih knjiga Biblioteci Visoko

Nekadašnji profesor u tadašnjem Srednjoškolskom centru “Janko Balorda” u Visokom, a sada istaknuti književnik i aforističar Grujo Lero, poklonio je 20 svojih djela Biblioteci Visoko, sa željom da one budu dio Zavičajne zbrike ove visočke ustanove. Kako je istakao, pojavila se želja da Biblioteka Visoko otkupi njegove knjige, koje se uglavnom tiču aforizama, no on je odlučio da to pokloni bez ikakve naknade.

“Kontaktirali su me iz visočke biblioteke sa namjerom da kupe moje knjige i stave ih u Zavičajnu zbriku. Ja sam u tom trenutku čekao još nekoliko izdanja koja su bila na doštampavanju, pa kada sam sakupio sve, onda sam odlučio da te knjige ne prodam nego poklonim biblioteci iz mog nekadašnjeg grada. Pošto znam da u Visokom ima dobrih aforističara, onda mi je drago da sam na ovaj način mogao doprinijeti radu Biblioteke Visoko”, rekao je Lero.

Iz Biblioteke Visoko su se zahvalili na donaciji, ali i putem pošte poslali zahvalnicu Gruji Leri za ovu vrijednu zbirku.

“Profesor Grujo Lero, nesebičnom donacijom knjiga, obogatio je fond Zavičajne zbirke naše Biblioteke. Zahvaljujemo mu se iskreno i nadamo da će ove knjige lako naći put do svojih čitalaca”, istakli su iz visočke ustanove.

Neven Krajišnik