Prof.dr. Mirsad Hadžikadić družio se s mladima u Visoko

Prof.dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, jučer se susreo s mladima u Visokom 

“Tražim od vas da vjerujete. Ne samo u moju mogućnost da donesem promjenu u BiH. Tražim od vas da vjerujete u vašu sopstvenu mogućnost da budete dio tih promjena. Izgradimo najbolju Bosnu i Hercegovinu u njenoj modernoj historiji, od Dana nezavisnosti do danas!”

Prof.dr. Mirsad Hadžikadić je sasvim NOVA politička paradigma za BiH. Čovjek koji u ovdašnju politiku ulazi s jasnim ciljevima, svjestan da za iste treba animirati onaj dio biračkog tijela – građana koji vjeruju u sopstvene mogućnosti. Čovjek koji ne obećava već nudi priliku da svako u granicama svojih mogućnosti preuzme “građansku obavezu i društvenu odgovornost”.

Susret s mladima u Visokom je bio prilika da se i sami uvjerimo u “ozbiljnost” njegovih namjera. U neformalnom razgovoru s mladima podijelio je svoja bogata akademska i društvena iskustva te saslušao sugovornike koji su prezentirali vlastita viđenja politike i očekivanja od narednih izbora u BiH.

Prof.dr. Mirsad Hadžikadić odgovorio je i na nekoliko novinarskih pitanje Magazina plus.

– Možemo li krenuti od Vaše ocjene uloge i učinkovitosti međunarodne zajednice u postdejtonskoj BiH. Da li je po Vašem mišljenju PROTEKTORAT to što imamo u BiH? Koliko se može govoriti o “promašaju” politike međunarodne zajednice u BiH i njenoj odgovornosti.

 

 

– Da li Vi mislite da je trenutno političko stanje u BiH odraz GRAĐANSKE volje ili “FABRIKOVANO” stanje političkih aktera: nacionalnih političkih partija koje vladaju od prvih višestranačkih izbora u BiH te međunarodne zajednice.

 

 

– Šta Vas čini politički kapacitiranim da bi građani svoj birački glas povjerili Vama?

– “Medijski i politički linč” na društvenim mrežama?

– Platforma “BiH 2030” (PDF) je dugoročni projekt iz koje će izrasti politička partija.

– Ocjena globalnih trendova: desničarstvo u Evropi i američka dezorjentacija s Trampom na čelu?

 

– Poruka biračima: zašto glasati za Mirsada Hadžikadića?

– Porodica i biografske crtice?

– Visoko? Odnos “malih i velikih sredina” i po još neki odgovor.
Novoformirane poduzetničke projekte oslobodio bi poreskih obaveza u prve TRI godina rada.

 

magazinplus.eu