Prof. dr. Milanko Mučibabić zlatni na SP-u za veterane u džudu

Na Svjetskom prvenstvu za veterane u džudu koje se održava od 8. do 11.09.2022. u Krakowu (Poljska) predsjednik OK BiH prof. dr. Milanko Mučibabić je osvojio zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu, što potvrđuje kontinuitet vrhunskih rezultata u ovoj kategoriji Predsjednika OK BiH.

Prof. dr. Mučibabić je nosilac majstorskog zvanja 9. dan u džudu, što je najviše zvanje ovog olimpijskog sporta u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Aktivno se bavi džudom punih 57 godina kao sportista i sportski radnik. Na putu do 9. dana majstorskog zvanja ostvario je izuzetne uspjehe kao takmičar, trener i sportski radnik.

Tokom zlatnog perioda sporta u bivšoj Jugoslaviji, osvojio je evropske i svjetske medalje kao takmičar i trener reprezentacije (1981., 1982., 1986. godine), a najtrofejniji je vetran džudo sporta Bosne i Hercegovine kao višestruki evropski i svjetski veteranski šampion (2010., 2013., 2016., 2017., 2019. i 2022. godine).

Predsjednik prof. dr Mučibabić kao dugogodišnji istaknuti sportista i sportski radnik svojim aktivnostima je primjer mladima da sport nema granica.

Okbih.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.