Prof.dr Konstantin Korotkov: Otkriće Bosanskih piramida i tunela, jedno je od najvećih otkrića 21.stoljeća

PROF.DR. KONSTANTIN KOROTKOV: OTKRIĆE BOSANSKIH PIRAMIDA I TUNELA JEDNO OD NAJVEĆIH OTKRIĆA 21. STOLJEĆA

 

Među istaknutim gostima i predavačima na prvoj „Globalnoj konferenciji o energiji piramida“ koja je održana u Visokom 11.-12. maja 2018., bio je i istaknuti ruski naučnik, prof.dr. Konstantin Korotkov, s Univerziteta u Sankt Peterburgu.

– Otkriće Bosanskih piramida i tunela, jedno je od najvećih otkrića 21.stoljeća. Imamo konkretne dokaze da su ovo građene strukture od strane drevnih civilizacija i bez ikakve sumnje možemo tvrditi da su ovo djela razvijene civilizacije. Ono što je važno, dr. Semir Osmanagić je vrhunski naučnik, a njegov pristup uključuje razne vidove istraživanja.  – istaknuo je prof.dr. Korotkov.

On se osvrnuo i na konferenciju, čiji je domaćin bilo Visoko u proteklim danima, i na kojoj se okupio veliki broj eminentnih imena.

– Ovdje poznajem mnoge naučnike iz cijelog svijeta, koji istražuju na brojnim poljima nauke, a svi daju svoj veliki doprinos. Naša istraživanja, instrumentalna mjerenja, dokazuju aktivnost piramida i njihov utjecaj na ljude. Nije važno imati samo naučne dokaze, nego je bitno to i prezentirati ljudima, a konferencije su najbolji način da se to uradi. Ova konferencija ima vrlo važnu ulogu, jer dozvoljava ljudima iz cijelog svijeta da dođu ovdje, da prime informacije i kad se vrate svojim domovima, da ih dalje šire i prezentiraju. To je jedini način kako možemo upoznati ljude širom svijeta o dešavanjima ovdje i važnosti otkrića. – kazao je prof.dr. Korotkov.

Na kraju se osvrnuo i na ljekovite aspekte dolaska i boravka u Visokom.

– Ovo nije samo historijsko i naučno otkriće, već je jako važno i za zdravlje ljudi. Mnogo dokaza govori da je boravak u tunelima i na piramidama pozitivan na naše zdravlje. Zato je važno ovdje u Visokom formirati centar, da ljudi mogu dolaziti, boraviti na piramidama i u tunelima, a mjerenja koja se rade prije i poslije boravka, pokazuju brojne pozitivne efekte. Dr. Osmanagić daje i naučni, i arheološki, ali i doprinos za ljudsko zdravlje, sretan sam što sam bio učesnik ove konferencije. – kazao je na kraju istaknuti ruski naučnik, prof.dr Konstantin Korotkov.

 

http://piramidasunca.ba