Prof.dr.Fahira Fejzić-Čengić: Položaj žene sa hidžabom u današnjem društvu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hidžaba koji se na prijedlog Nazme Khan iz New Yorka obilježava svake godine, od 2013., u školskom amfiteatru medrese “Osman efendija Redžović” je održano predavanje za djevojke.

Predavanje je održala prof. dr. Fahira Fejzić-Čengić koja je redovna profesorica komunikoloških i novinarskih disciplina na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te šef Odsjeka komunikologija/novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Profesorica je govorila o položaju žene sa hidžabom u današnjem društvu, motivirala djevojke za rad i učenje, te im dala mnoge savjete koji će im sigurno koristiti u životu.

Ovo predavanje je bilo još jedan u nizu sadržaja koje smo organizirali u toku sedmice koja je provedena u znaku hidžaba. Naše vrijedne profesorice i učenice su pripremile panoe, poruke o nošenju hidžaba, te prigodan program. Molimo Allaha, dž.š., da sve žene sa hidžabom učvrsti na Pravom putu, a one koje još uvijek nisu stavile hidžab uputi i olakša im u donošenju odluke koja je veoma važna za svaku muslimanku.

 

 

visoko.co.ba