BiHProdužen rok za uplatu premije osiguranja u TK

Produžen rok za uplatu premije osiguranja u TK

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, obavještava da je na osnovu saglasnosti Ministarstva zdravstva, rok za uplatu premije osiguranja produžen do 31.12.2020. godine.

S obzirom da postoji velika zainteresovanost za uplatom i aplikacijom markica do prvobitnog roka, za očekivati je da se na mjestima za aplikaciju stvaraju redovi. Kako bi se izbjegle eventualne gužve i nezadovoljstvo građana, rok za uplatu premije se produžava do 31. decembra 2020. godine.

Visina premije osiguranja za 2020. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguraniku.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona broj: 338-440-22124691-66, vrsta prihoda broj: 722 741, svrha doznake: Premija osiguranja za 2020. godinu, na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

Prilikom uplate premije osiguranja, odnosno prenosa novca sa računa na račun (žiralno plaćanje), aplikacija markica se može izvršiti najranije dva dana nakon izvršene uplate zbog evidentiranja uplata platnog prometa.

“Pozivamo osigurana lica da iskoriste svoje pravo i da izvrše uplatu premije osiguranja do utvrđenog roka”, saopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE