NaslovnicaZanimljivostiProdaje se al...

Prodaje se album sa dosad neviđenim fotografijama Hitlera

Album s dosad neviđenim fotografijama Adolfa Hitlera i članova njegove Nacionalsocijalističke stranke bit će ponuđen danas na dražbi u engleskom Kentu, objavila je aukcijska kuća C&T Auctions.

Konzultant engleske akcijske kuće Tim Harper kazao je da bi album pronađen u aprilu 1945. u spavaćoj sobi Hitlerove dugogodišnje partnerice Eve Braun mogao dosegnuti cijenu veću od 18.400 dolara.

“Fotografije su vrlo osobne, a Hitlerov je image, osobito njegove fotografije, bio pod strogom kontrolom. Sve je osobno morao odobriti”, kazao je, dodavši da je album trenutno u vlasništvu neimenovanog kolekcionara. Aukcije će se održati u Royal Tunbridge Wellsu, gradu u engleskome Kentu.Na nekim su fotografijama s Hitlerom, među ostalima, Joseph Goebbels, Hermann Goering i Heinrich Himmler.

Na mnogima nacistički vođa vozilom prolazi kroz gomilu svojih sljedbenika pozdravljajući ih, a na jednoj ga se slici može vidjeti u grupi razdragane djece.

visoko.ba/Onasa

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.