NaslovnicaLokalne TemePročitajte od...

Pročitajte odgovor iz Gradske uprave Visoko: Ko je kriv zašto nije izvršena sanacija na prostoru cijele ulice Špiljakova?

Proteklih sedmica i mjeseci pisali smo o problemu sanacije ulice Špiljakova u MZ Stari Grad. Nakon inicijative gradskog vijećnika Admira Babića da se uradi hitna sanacija ove ulice, isto je i urađeno, ali ko što su sami mještani iz ove ulice kazali za naš portal – radovi na prostoru cijele ulice nisu urađeni.

Vođeni ovom informacijom kontaktirali smo gradskog vijećnika Admira Babića koji nam je kazao da je ponovo uputio pitanje nadležnoj gradskoj službi zašto nije doslo do izvršenja sanacije ulice Špiljakova na prostoru njene cijele površine, a iz Službe za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove je dobio odgovor koji vam prenosimo u cjelosti:

“Programom kapitalnih ulaganja u infrastrukturu iz Budžeta Grada Visoko za 2022 godinu je predvidena sanacija i asfaltiranje udarnih rupa u MZ Stari Grad u iznosu od 50 000,00 KM. Nakon provedene procedure javne nabavke, izvođač radova “ADO-TRANS” doo Visoko je realizirao projekat u cjelosti u vrijednosti od 35.053,20 KM. U okviru ugovorenih radova izvedeni su neophodni radovi na sanaciji otvorenih udarnih rupa na nakritičnijim dijelovima ulice Špiljakova u površini od 500,00 m², koji su predvideni predmjerom radova. Nadzor nad izvodenjem radova vršila je firma “Perspektiva-inženjering” do.o. Visoko uz koordinaciju predstavnika Savjeta MZ Stari Grad.

Imajući u vidu stanje ulice Špiljakove kao i njezinog oštećenja, kao i činjenicu da navedenim projektom nije obuhvaćena čitava ulica, obavještavamo Vas da je izraden Glavni projekat rekonstrukcije kolovozne konstrukcije ulica Špiljakova i oborinske odvodnje, koju je izradio JP ZA PROSTORNO PLANIRANJE I UREĐENJE GRADA “ZENICA” d.o.o. Zenica, za čiju realizaciju je prema projektantskom predračunu potrebno oko 300.000,00KM, a za koji je MZ Stari Grad imala priliku da ga kandiduje za Program kapitalnih ulaganja za 2023.god.”

Naim K. / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.