ZanimljivostiProbajte italijanski affogato, ljetnu verziju espressa: Šoljica kafe koja će vas rashladiti

Probajte italijanski affogato, ljetnu verziju espressa: Šoljica kafe koja će vas rashladiti

Vjerovatno ne možete zamisliti jutro bez kafe, bila to obična bosanska kafa ili espresso. Međutim, tokom toplih ljetnih dana topli napitak nije najbolji izbor. Rješenje je italijanski affogato.

Talijani affogata spravljaju s esspressom, ali ako nemate aparat za kafu, ovaj napitak ćete moći napraviti i s običnom kafom. Nije onako kako su Talijani zamislili, ali jednako ćete uživati.

Potrebni sastojci:

  • jedan espresso, ako nemate espresso aparat može i jaka kafa
  • dvije kuglice sladoleda od vanilije

Način pripreme:

Pripremite espresso-kafu. U šoljicu stavite dvije kuglice sladoleda od vanilije i prelijte ih vrućim espressom, tako će se sladoled početi topiti i dobit ćete divno kremasti, osvježavajući napitak.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE