NaslovnicaLokalne TemePrivremena za...

Privremena zabrana saobraćaja na dionici od džamije Donje Moštre do željezničke pruge

Uvodi se privremena zabrana saobraćaja za sva motorna vozila na dijelu saobraćajnice lokalnog puta od džamije u Donjem Moštru do željezničke pruge, dana 25.09.2022.godine (ponedjeljak) do završetka planiranih radova. Za vrijeme trajanja privremene zabrane saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce – lokalna saobraćajnica Mulići – Porječani i lokalna saobraćajnica od džamije Donje Moštre – Gornje Moštre.

Zadužuje se izvođač radova „Mušinbegović gradnja“ d.o.o Visoko da postavi privremenu saobraćajnu signalizaciju na navedene lokacije, a prema Pravilniku o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje učesnicima u saobraćaju daje ovlaštena osoba.

Obrazloženje:

Privremena zabrana i poseban režim saobraćaja uvodi se u svrhu nesmetanog izvođenja radova u okviru Projekta „Sanacija i uređenje lokalnog puta od džamije u Donjem Moštru do željezničke pruge“ na osnovu Ugovora zaključenog između Grada Visoko i „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko broj: 01/1-02-1336/22 od 02.09.2022.godine.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.