Privredni potez 2018. godine MAXI d.o.o.

MAXI d.o.o je novi kupac “Konfekcije”

“Magazin plus”, produkcijska kuća iz Visokog je napravila presjek prošle godine i na bazi čitanosti te značaja postignutih rezultata (na informativnima portalima; magazinplus.eu, visoko.ba i sportskisavezvisoko.ba) – proglasila najuspješnije pojedince i kolektive za 2018. godinu.

Bivši direktor Fabrike obuće visoko KTK Visoko i nakadašnji vijećnik u OV Visoko, a danas vlasnik firme MAXI d.o.o, Admin Mostić, novi je kupac dijela KTK Visoko poznatijeg kao “Konfekcija” i to kao trećeplasirani sa posljednje prodaje, a nakon što su od kupovine odustali prvoplasirani Suša Commerce, koji prvo nije uplatio sredstva u predviđenom roku, a zatim i pismeno. Nakon Suše od kupovine je odustao i drugoplasirani ponuđač “Arizona Centar” d.o.o Novi Travnik pa je tako “Konfekcija” prodata za 1.015.000KM firmi “MAXI” d.o.o iz Visokog.

Ovaj potez je i najbolji za Visoko jer Admin Mostić ovom kupovinom prebacuje proizvodnju iz Vratnice gdje je trenutno pod kirijomu i prema našim informacijama zaposlit će dodatnih osamdeset radnika od toga vjerovatno i neke radnike KTK. Koliko je poznato “MAXI” d.o.o ima odličnu saradnju sa Alpinom iz Slovenije, a očekivati je i dodatnu investiciju od milion eura u proizvodnju i proizvodne pogone, što samo potvrđuje da je ovakav rasplet događaja i najbolji za Visoko.

visoko.co.ba

* MAKSI d.o.o. Visoko je drugoplasirana mala kompanija sa najviše zaposlenih – 104 radnika.