NaslovnicaFoto KornerPripremni rad...

Pripremni radovi u toku: Park Ravne 2 naredne godine postaje i park cvijeća

Predivno vrijeme za ovaj dio godine, omogućilo je radnicima Fondacije da nastave sa pripremama i radovima na cvijetnjacima u parku „Ravne 2“, koji će od naredne godine pored svih svojih sadržaja koje ima, postati i svojevrsni park cvijeća.

U utorak 17.decembra, na ugodnoj temperaturi od 18 stepeni, uživali smo u prelijepom ambijentu park „Ravne 2“, ali i svjedočili novim radovima na cvijetnjacima koji će se nalazi u centralnom dijelu parka, tačnije iza same ljetne pozornice.

– Lijepo vrijeme koristimo da odradimo sve što smo planirali i što je moguće uraditi u ovom dijelu godine, a vezano je za cvijeće u parku. Trenutno radimo na dijelu iza ljetne pozornice, koji je i centralni dio parka, gdje pravimo veliki cvijetnjak i radimo na jednom fragmentu, a to je ružičnjak. Ovo lijepo vrijeme smo iskoristili za pripreme i sadnju ruža, a trudimo se da park oplemenimo cvijećem koje već ovdje imamo. Pored tog dijela bit će i još jedan veliki cvijetnjak sa različitim vrstama cvijeća, tako da ćemo s pravom park „Ravne 2“ naredne godine moći zvati i parkom cvijeća. – ispričala nam je programska direktorica Azra Ohran Zubić.

Kako nam je kazala, ovo neobično lijepo vrijeme za mjesec decembar, iskoristit će za sadnju i pripremu cvijetnih dekoracija, koje će se u punom sjaju pokazati naredne godine. U proljeće će biti nastavljeni radovi na cvijetnjacima, kada će biti zasađeno i sezonsko i perensko cvijeće.

 

Visoko.co.ba/Semir Osmanagić Facebook page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.