Sastojci:
225 grama krem sira, 225 grama čokolade, pet jaja
Priprema:
Otopite čokoladu i pomiješajte je s krem sirom. Razdvojite bjelanjke i žumanjke, te u smjesu s krem sirom dodajte jedno po jedno žumance i lagano miješajte. Izmiksajte bjelanjke i umiješajte ih u smjesu sa žumancima.
Kalup od 16 centimetara sa svih strana obložite papirom za pečenje i izvana folijom. Izlijte smjesu u kalup i pecite na 175 stepeni 15 minuta, a zatim smanjite na 160 stepeni i pecite još 15 minuta. Ugasite peć i ostavite kolač sat vremena u peći, a zatim ukrasite po želji.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.