Primož Ulaga proglašen krivim zbog primanja mita

Primož Ulaga, 59-godišnji legendarni slovenski skijaš skakač, pravomoćno je proglašen krivim zbog primanja mita i osuđen je uvjetno na 23 mjeseca uz rok kušnje od tri godine.

Na sudu je Ulaga priznao kako je počinio četiri kaznena djela primanja mita, a kako su obje strane povukle svoje žalbe presuda je odmah postala pravomoćna.

„Ti su se događaji uistinu dogodili“, rekao je Ulaga na sudu, a prenosi slovenski Dnevnik, dok se ranije njegov branitelj obratio sudu riječima „optuženi je odlučio priznati krivnju“.

Kako je navodila optužnica, Ulaga je 2013. godine, kao predsjednik Slovenskog ski saveza, tražio provizije od tadašnjih najboljih slovenskih skijaša skakača (Tepeš, Kranjec, Prevc, Pograjc) te pomoćnih reprezentativnih trenera i to od njihovih stečenih osobnih sponzorskih ugovora.

Kranjec i Prevc su odbili takve zahtjeve Ulage, ali ne i dvojica pomoćnih trenera, kao i skakači Pograjc i Tepeš od kojih je Ulaga uzeo 25 posto od njihovih ugovora.

Na samom početku suđenja Ulaga se branio riječima kako nije kriv, tijekom 2020. godine, a još je ranije podnio ostavku na mjesto predsjednika saveza nakon što su medijima počele kružiti glasine o njegovim nezakonitim radnjama.

U bogatoj sportskoj karijeri najveći uspjeh Primoža Ulage je momčadska srebrna medalja za tadašnju Jugoslaviju na Olimpijskim igrama u Calgaryju 1998. godine. U Svjetskom kupu je bio pobjednik devet puta, dok se čak 23 puta penjao na pobjedničko postolje.

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.