Lokalne TemeCrna HronikaPrilikom kontrola vozila: Porast broja uhapšenih Visočana zbog droge u Kaknju

Prilikom kontrola vozila: Porast broja uhapšenih Visočana zbog droge u Kaknju

U posljednje vrijeme, prema izvješćima MUP-a ZDK, bilježi se porast broja uhićenih Visočana u susjednom Kaknju zbog narkotika.

Taj se trend osobito primjećuje u 2023. godini, iz koje se prema izvješćima MUP-a ZDK može zaključiti da sve veći broj stanovnika Visokog završava u pritvoru nakon što je prilikom policijske kontrole kod njih pronađena neka vrsta droge.

Najnoviji je slučaj onaj od 1. lipnja kada je u 20.40 sati, u mjestu Donja Papratnica, policijska patrola Policijske postaje Kakanj izvršila kontrolu osoba: F.H., rođenog 1999. godine, iz Visokog, i G.E., rođenog 1995. godine, iz Kaknja, kao i putničkog motornog vozila “Opel”, kojim je upravljao F.H.

Pregledom osoba i vozila policijski su službenici pronašli dva sadržaja praškaste tvari koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu.

Sporna je tvar oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, a navedene su osobe lišene slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje.

N. K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE