NaslovnicaLokalne TemePrijem za vis...

Prijem za visočke košarkaše povodom ulaska u A-1 ligu

Danas je gradonačelnik Mirza Ganić upriličio prijem za košarkaše, trenera i članove Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Visoko“, a povod je uspješna sezona koja je iz ovog kluba. Naime, KK „Visoko“ je ove godine izborio plasman u viši rang takmičenja, u A-1 ligu, što je historijski uspjeh za visočku košarku. – Prije svega bih želio da čestitam našim košarkašima na uspjehu koji su postigli, a Gradska uprava Visoko je tokom ove i protekle sezone bila zaista uz ovaj klub. Klub je uz nogometni i rukometni uvršten u sistem redovnog finansiranja od strane Grada Visoko, a članovi kluba su to opravdali plasmanom u viši rang. I u budućnosti, u višem rangu takmičenja koji je zahtjevniji i iziskuje i veća finansijska sredstva, mi ćemo nastaviti sa našom podrškom, jer ste napravili veliku promociju našeg grada, a ono što je i bitnije, svako okupljanje mladih ljudi kroz sport je za svaku pohvalu i mi ćemo to podržati. – kazao je gradonačelnik Ganić. Predstavnici kluba su izrazili veliku zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku za svu podršku koju su imali, jer kako su naglasili, gradonačelnik je klub podržao i kao prvi čovjek grada, ali i kao navijač na njihovim utakmicama u protekloj sezoni. Kazali su kako je cilj u narednoj sezoni i višem rangu takmičenja opstati, a onda u narednim godinama težiti i još boljim rezultatima i najvišem rangu takmičenja u BiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.