Prijem kurbanskog mesa u Dnevnom centaru Visoko

OBAVIJEST O PRIJEMU KURBANSKOG MESA

Javna ustanova Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona (Ustanova) će ove godine vršiti prijem kurbanskog mesa SAMO unutar Poslovne jedinice Dnevni centar Visoko ( ulica Dobrinje bb).

Iz razloga nemogućnosti adekvatnog skladištenja i smanjenih raspoloživih kapaciteta prijem kurbanskog mesa unutar Poslovne jedinice Dnevni centar Tešanj i Poslovne jedinice Dnevni centar Žepče/Maglaj neće biti organizovan.

U skladu sa navedenim, pozivamo sve dobronamjerne građane da kurbansko meso za potrebe Poslovne jedinice Visoko doniraju u ponedjeljak  12.08.2019.godine u terminu od 09:00 do 14:00 sati.

APELUJEMO: Zbog smještajnih kapaciteta, u mogućnosti smo primati donacije do popune kapaciteta odnosno do 500 kg mesa. Isto tako, zbog potreba naših korisnika u mogućnosti smo primati samo juneće odnosno goveđe meso.

Po smjernicama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, ali i sigurnosti naših korisnika, Ustanova obavještava sve koji namjeravaju donirati kurbansko mesa da vode računa o tome da će se:

Prijem mesa vršiti samo uz posjedovanje POTVRDE O ZDRAVSTVENOJ ISPRAVNOSTI nadležne institucije (kopija dokaza).

NAPOMENA: Institut za zdravlje i sigurnost hrane je izdalo edukativni letak o važnim zdravstvenim aspektima klanja kurbana, a koji je dostupan na zvaničnoj stranici INZ Zenica, kao i u printanoj verziji u medžlisima Muftijstva zeničkog i Muftijstva sarajevskog i koji preporučujemo kao vodilju.

Najiskrenije vam se zahvaljujemo na razumijevanju i poštivanju naših potreba, kao i donaciji kurbanskog mesa.

JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK