ZanimljivostiReceptiPrijedlog za nedjeljni ručak: Pileći bataci u kremastom umaku sa suhim rajćicama

Prijedlog za nedjeljni ručak: Pileći bataci u kremastom umaku sa suhim rajćicama

Sastojci:

  • 8 bataka ili karabataka
  • sol i papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka
  • 1/4 žlićice ljute papričice
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • 10-tak suhih rajčica
  • 50 g ribanog parmezana
  • 1/2 žlićice majcine dusice
  • 1/2 žlićice origana
  • 1/2 žlićice bosiljka
  • 5-6 strucaka peršuna

Priprema:

Meso je potrebno oprati pa dobro posušiti, pa posoliti i posuti paprikom. U dublju tavu nasuti ulje i prepržiti meso sa svih strana tako da bude zlatno-žute boje. Preprženo meso prebaciti na tanjir i sačuvati do upotrebe.

Na istoj masnoći na kojoj se pržila piletina dodaj nasjeckani češnjak i ljutu paprićicu i dinstaj dok češnjak ne zamiriše. Sve zalij temeljcem i vrhnjem, pa dodaj rajčice narezane na trakice, parmezan, majčinu dušicu, origano i bosiljak. Pusti neka sve uskuha, pa smanji vatru i kuhaj 4-5 min da se umak malo reducira.

U pripremljeni umak vrati piletinu, probaj, pa ako treba dodaj soli i papra. Sve prebaci u pećnicu ugrijanu na 200 stepeni i peci 15-20 min, dok se meso ne ispeće, kozica lijepo porumeni i postane krckava. Gotovo jelo prebaci na servirani tanjir i pospi sjeckanim peršunom. Serviraj uz kuhanu rižu, pire krompir, tjesteninu ili kuhano povrće.

Visoko.co.ba/Coolinarka.com

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE