NaslovnicaPreporukaPrijavite se ...

Prijavite se za crtanje festivalskog postera na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu za crtanje postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih (BIKY) u Busanu u Južnoj Koreji.

Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Sarajevo i Busan.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu u dobi od 5 do 12 godina da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”.

Nadam se da više nikad neće biti ratova. Umjesto oružja, treba nositi cvijeće. Mrzim rat! Volim mir! – samo su neke od ideja za crtanje festivalskog postera na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”.

Pokažite svoju maštu i kreativnost, pridružite se djeci iz cijelog svijeta i zabavite se!

Pobjednički crtež iz Sarajeva će otputovati u Busan gdje će postati dio ovogodišnjeg festivalskog postera i biti izložen u Busanu tokom trajanja Festivala zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih kreativnih gradova filma UNESCO-a. Pobjednik među crtežima iz svih gradova dobija vrijednu nagradu Festivala iz Busana.

Svi oni koji žele učestvovati u ovom konkursu, potrebno je da svoj crtež na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!” nacrtaju na papiru za crtanje dimenzija 35x25cm. Tehnika crteža je slobodan izbor. Dozvoljene su sve tehnike: vodene bojice, mozaik, kolaž, itd.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2023.

Kako se prijaviti?

Crtež sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona i e-mail adresa) dostaviti ili poslati na adresu: Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival Zelenih beretki 12 71 000 Sarajevo

Za sve dodatne informacije molimo javite se na info@sarajevocityoffilm.ba.

Pored Sarajeva, Mreža kreativnih gradova UNESCO-a obuhvata sljedeće gradove koji imaju status grada filma UNESCO-a: Bitola (Sjeverna Makedonija), Bradford (Velika Britanija), Bristol (Velika Britanija), Busan (Južna Koreja), Cannes (Francuska), Cluj-Napoca (Rumunija), Galway (Irska), Gdynia (Poljska), Łódź (Poljska), Mumbai (Indija), Potsdam (Njemačka), Qingdao (Kina), Rim (Italija), Santos (Brazil), Sofija (Bugarska), Sydney (Australija), Terrassa (Katalonija), Valladolid (Španija), Wellington (Novi Zeland) i Yamagata (Japan)

Sa aktivnostima gradova filma UNESCO-a upoznajte se na web stranici www.citiesoffilm.org.

O aktivnostima Sarajeva grada filma UNESCO-a možete saznati na društvenim mrežama i web stranici sarajevocityoffilm.ba.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.