Prijavite se / Mladi iz Visokog organizuju volontersku akciju: U vanrednoj situaciji pomoć starijim i potrebitim neophodna

Budući da na području cijele Federacije BiH, pa tako i Visokog, vlada vanredno stanje u cilju prevencije širenja pandemije koronavirusa, grupa mladih iz Visokog odlučila je pozvati sve sugrađane, koji ne pripadaju rizičnim grupama, da im se pridruže u pomaganju gradskim službama i starijim osobama, kojima je pomoć najneophodnija.

“S obzirom na to da sam saznao da je, nažalost, Crveni križ Visoko u prilično nezavidnoj situaciji, ovih dana zajedno radimo na povećanju broja volontera i prikupljanju svih mogućih resursa, kako bismo osposobili dovoljno volontera za teren. Već do sada smo skupili deset volontera, a očekujemo da će nam se pridružiti još naših sugrađana”, kazao je za Visoko.co.ba Tarik Halilović, jedan od inicijatora ove akcije.

Kako nam je pojasnio volonteri bi radili na pomoći starijim osobama, te bi pomagali gradskim službama, u svim kapacitetima visočkog Crvenog križa.

“Broj mobitela na koji me mogu kontaktirati svi koji žele volontirati je 062/678-898, te bismo odmah stupali u kontakt sa zainteresiranim osobama. Volontirati mogu punoljetne osobe, a akcenat ćemo stavljati na pomoć starijim, ali i generalno želimo pomoći gradskim nadležnim službama. Svi volonteri će imati osiguranu potrebnu zaštitnu opremu”, dodao je Halilović.

Budimo solidarni u vremenu koje je jako teško za brojne naše sugrađane i pomozimo onima kojima je, u ovim trenucima, pomoć najpotrebnija. Sve to moramo činiti u skladu sa naredbama i savjetima stručnih osoba.

Svi ostali, pokažimo solidarnost tako što ćemo ostati u kući i izlaziti samo u slučajevima prijeke potrebe. Solidarnost je glavna formula za pobjedu protiv koronavirusa.