NaslovnicaLokalne Teme(FOTO/VIDEO) ...

(FOTO/VIDEO) Prigodnim programima obilježen 7. april – Dan oslobođenja grada Visoko

Prigodnim programima u organizaciji Gradske uprave Visoko danas je obilježen 7. april – Dan oslobođenja grada Visoko. Obilježavanje je počelo u Maloj sali Gradske uprave gdje su potpisani sporazumi sa direktorima škola sa područja grada Visoko o rekonstrukciji i izgradnji školskih objekata. Također, u Maloj sali je organizovan prijem koji su upriličili gradonačelnik Mirza Ganić i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko Vahid Ramić za delegacije Udruženja antifašista i boraca NOR-a i Koordinacionog odbora boračkih udruženja i organizacija Grada Visoko.

Nakon prijema delegacije su položile cvijeće i odale počast na Spomen kosturnici borcima NOR-a, Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Visokog,  te na Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

Na kraju je upriličena i priredba učenika Osnovne škole „Alija Nametak“ Buci povodom Dana škole i Dana oslobođenja Visokog.

Svim stanovnicima Visokog jedan od najvećih datuma u historiji našeg grada čestitali su gradonačelnik Mirza Ganić, te predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko, Nikola Pekić i Vahid Ramić.

Fotogalerija:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.