Lokalne TemeSaopćenjaPridružite se Damarovoj akciji: "10 za Palanku, Palanka za 10"!

Pridružite se Damarovoj akciji: “10 za Palanku, Palanka za 10”!

Udruženje „Damar omladine“, zajedno sa još 9 organizacija iz BiH, najavljuje tornado dobrog raspoloženja i ciklon koji će uticati da se sklope mnoga prijateljstva, u sklopu novog projekta, koji će se ovoga puta implementirati na području Brčko distrikta, MZ Palanka, pod nazivom „10 za Palanku, Palanka za 10.“
Neke od aktivnosti projekta su: krečenje mjesne zajednice, nabavka opreme (sto, stolice), kao i didatičkog materijala, zatim čišćenja dvorišta mjesne zajednice Palanka, kao i korita rijeke koja se nalazi u blizini.
Promocija volonterizma će se održati na veliki dan, kada će na radionicama sa djecom i u akciji čišćenja učestovati minimalno 100 volontera iz 10 gradova BiH.
Ovim putem pozivamo sve naše aktiviste, aktivistkinje, sugrađane i sugrađanke, da se odazovu najmasovnijoj akciji i budu dio tima te doniraju minimalno po 1 knjigu, koja će se nači na policama buduće biblioteke u Palanci.

Knjige možete donirati u prostorijama Udruženja „Damar omladine“, svakog radnog dana u periodu od 10:00h do 13:00h do 10.05.2015.

Svi mi doprinijet ćemo poboljšanju uslova života mladih u ruralnom području Brčko distrikta, kroz uspostavu kulturnog centra.

Projektna ideja su osmislili učesnici treninga Društveno preduzetništvo i inovacije, u oktobru 2014. godine, kada je svih 10 organizacija radilo zajednički na osmišljavanju ideje za akciju, koja će biti provedena u okviru All inclusive programa.

Palanka plakat damar Osim Damara u projektu učestvuju: NVO 3P (Pomoć, Pravda, Posredovanje) Zenica; Vijeće mladih općine Gradačac; Udruženje psihologa Mostar; UG Zajednički put Prijedor; Omladinski komunikativni centar Banja Luka; Anea Gračanica; Inicijativa za Široki – Široki Brijeg; Nova genaracija Banja Luka.

Projekat podržava Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija, Fondacija Medicor iz Lihtenštajna i Fondacija Mozaik iz Sarajeva, u sklopu All Inclusive programa.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE