Priča o Gradskom stadionu Luke, još jedna predizborna manipulacija gradonačelnice Babić

Priča o Gradskom stadionu Luke, još jedna predizborna manipulacija gradonačelnice Babić

Da lokalna vlast Grada Visokog, predvođena gradonačelnicom Babić, svakodnevno dezinformiše i brutalno ponižava javnost, dokaz je i jedna od zadnjih informacija objavljenih na službenoj stranici Grada Visoko, a govori o Gradskom stadionu Luke i ulaganju od milion KM.

Informacija da je u projekat rekonstrukcije Gradskog stadiona “Luke” uloženo oko “milion” KM nije ništa drugo nego brutalno ponižavanje sportista, sportskih radnika i profesionalaca i građana Grada Visokog. Ovo je samo jedna od dezinformacija koja se svakodnevno plasira putem sredstava “javnog informisanja”, a ima za cilj baciti prašinu u oči, kako ne bismo od drveta vidjeli šumu.

O čemu se zapravo radi? Brojni projekti poput onih: “Ambulanta Tika Moštre”, “Kulturni centar Altindag”, “Vatrogasna vozila”, “Spomen obilježje žrtvama srebreničkog genocida”, “Gradska šetnica i uređenje obala rijeke Bosne i Fojnice”, te rekonstrukcija od “milion” KM Gradskog stadiona Luke na najgori način vrijeđa inteligenciju.

Priča o rekonstrukciji Gradskog stadiona Luke ima korijene još iz vremena načelnika Muniba Alibegivića, kada je podržao inicijativu FK “Zanatlija” o plastičnoj travi na pomoćnom terenu Grsdskog stadiona Luke. Ova aktivnost načelnika nije doživjela svoju realizaciju, ali je imala svoj procvat 2014.godine.

Prijateljskim vezama, sa dobrim ljudima iz Grada Visokog, gospodina Edina Hakanovića i gospodina Fahrudina Trebe, načelnik općine Inegol, gospodin Alinur Aktaš, današnji aktuelni načelnik Burse, donirao je plastičnu travu za pomoćni teren Gradskog stadiona Luke u vrijedmosti od 150. 000,00 KM. Nakon transporta trave pojavila se potreba za plaćanjem poreza kao i carine, te je konačna suma iznosila 180.000,00 KM koju je gospodin Aktaš platio.

U finalnoj fazi izgradnje pomoćnog terena na Gradskom stadionu učestvovali su privrednici Grada Visoko: Halim Zukić koji je finansirao postavljanje stubova za rasvjetu, Nermin Kadrić Buco koji je finansirao izgradnju tribina te naš istaknuti estradni umjetnik Enes Begović koji je finansirao kupovinu stolica za tribine.

Te 2014.godine, 25.novembra imali smo jednu veoma značajnu aktivnost u povodu Dana državnosti kada smo svjedočili svečanom otvorenju pomoćnog terena, a načelnica Amra Babić je tada cjelokuonoj javnosti i svim sportistima, sportskim radnicima i saradnicima poslala poruku da aktuelna SDA vlast je trajno opredjeljena za razvoj sporta i sportskih aktivnosti.

Ono što je uslijedilo kasnije, a bilo je rezultat samovolje, neuke, grube i bahate volje, te način na koji je sport, kulturne, društvene, političke i sve druge procese društvenog života ugušila gradonačelnica Babić, nije ništa drugo nego klasičan primjer diktatorske politike i skidanje glava svih neistomišljenika.

Danas, 6 godina kasnije, kada nema niti jedan valjan projekat, niti jednu ispravnu frazu i floskulu na grub i drzak način gradonačelnica Babić obmanjuje javnost i na lokalnoj televiziji evocira uspomene i reklamira projekte koje je uradila u vrijeme SDA mandata. Danas, 6 godina kasnije na lokalnoj televiziji, novinari du slobodni da napišu sve sto im se kaže, kao da se ne sjećaju medijske pompe i ekskluzivnih najava tog 25.novembra 2014.godine.

Kako je gradonačelnica Babić, od svih silnih predizbornih obećanja iz 2016.godine, uspjela realizirati sramnih 13% obećanja ne ostaje joj ništa drugo nego da na privatiziranim medijima, kao što su zvanična web stranica Grada Visoko i javni servis Rtv Visoko plasira realizirane projekte iz prošlog mandata, u kojima je učestvovala onoliko koliko je bilo dovoljno da dođe i uslika se.

U prilogu: medijske objave iz perioda 2010-2014, kao i slika sa svečanog otvorenja pomoćnog terena Gradskog stadiona Luke.

Ban.ba