Prezentacija poslovnih planova druge grupe učesnika Programa podrške poduzetništvu

Jučer je u velikoj sali Gradske uprave Visoko održana Prezentacija poslovnih planova druge grupe učesnika Programa podrške poduzetništvu u Visokom. Kroz Program podrške poduzetništvu održana je poduzetnička obuka za dvije grupe učesnika, gdje je kao rezultat obuke prve grupe učesnica finansijski podržano 7 poslovnih ideja, dok je u drugoj grupi sedam učesnika obuke predstavilo svoje poslovne ideje i planove komisiji. Najbolje ocijenjeni učesnici dobit će priliku za finansijsku i stručnu pomoć pri realizaciji svoje poslovne ideje.

Program podrške poduzetništvu u Visokom se realizuje u okviru projekta “Visoko – Brand of Entrepreneurship – Tradition Innovated”, koji se implementira kroz projekat“COVID-19 Investment Response” – EU4Business Recovery. Projekat „Visoko – Brend poduzetništva“ finansiraEvropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementira GIZ, MOR i UNDP. Cilj projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju inovativnost i tradiciju u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve.

Na naše veliko zadovoljstvo već u ovoj fazi možemo reći da je ovo jedan od uspješnijih projekata ove vrste na području grada Visoko koji je realizovan u posljednjih par godina. Vidimo to po odzivu i komentarima učesnika u javnom pozivu. Kvalitet ovog programa jeste u tome što podrazumijeva jednu vrstu obuke za polaznike koji se prvi put susreću sa poslovnim svijetom. Oni na toj obuci imaju priliku da nauče osnovne korake u administrativnim procedurama koje su pred njima u postupku registracije obrta i izradu biznis plana koji im omogućava da odmah na početku steknu viziju o tome da li je ulaganje u njihovu ideju rentabilno. Zadovoljni smo odzivom i kvalitetom projekta i nadamo se da ćemo u budućnosti imati neke slične projekte sa ovim i drugim partnerima.“ – riječi su Lamije Čehajić, šefice Biroa rada Visoko.

EU4BusinessRecovery podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže MMSP, poljoprivredno-prehrambene i turističke djelatnike da nastave svoje poslovanje i sačuvaju radna mjesta; podržava poduzetnike, mlade i druge ugrožene grupe da osnuju vlastiti biznis.

Kao rezultat ovog projekta biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta. EU4Business Recovery projekat je vrijedan 13,7 miliona eura i zajednički ga sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka. Projekat implementiraju GIZ, UNDP i MOR.

Za više informacija posjetite www.eu4business.ba.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.