Prevent vratio na posao 40 radnika KTK koji su dobili otkaz, a bili su dio privatizacijskog dogovora

1378

Vjerovatno se sjećate našeg pisanja oko sudbine 40 radnika iz KTK Visoko koji su kao dio privatizacije sa Preventom ubrzu nakon toga izgubili posao. Najnovije informacije do kojih smo došli kažu da se ipak taj slučaj okončao u interesu radnika koji su vraćeni na posao.

Kada je u pitanju KTK Visoko lokalni visočki pljačkaši i privredne hijene koje od 1995. pa evo sve do danas lihvarski otkupljuju dijelove bivših prijeratnih nosilaca visočke privrede trenutno su u akciji pokušaja kupovine dijela cjelina ove firme na najatraktivnijoj lokaciji u Prijekom.

Uskoro bi se moglo očekivati da uz Odluke Nadzornog odbora i Poreske uprave KTK uđe u realizaciju prodaje Fabrike krupne kože gdje je uposleno između 50 i 60 radnika. KTK namjerava poslati pismo namjere firmama KOTEX Tešanj i možda Preventu.

Pozitivan primjer je Obućara Visoko koja radi punom parom. U ovoj poslovnoj jedinici ima dogovorenog posla i narednih šest mjeseci na kojima će raditi oko 70 radnika.

Danas u KTK Visoko ima još 146 uposlenih a uz to i naslijeđenih 650 tužbi radnika. Na dnevnoj bazi dolazi u prosjeku 5 izvršenja po sudskim presudama, bez obzira na sumnju mnogih uposlenika u ispravnost tužbi njihovih kolega.

Komentari

komentara