Prevent Grupacija i ove godine proizvela autopresvlake za milion vozila u Evropi

Prevent Grupacija i ove godine proizvela autopresvlake za milion vozila u Evropi

 

Visoko, 12.10.2018. Prevent Grupacija i ove godine proizvela je milion garnitura auto presvlaka. Milionita garnitura proizvedena je na programu Ford Focus na lokaciji Prevent Visoko u Goruši.

„Zadovoljstvo nam je da je milionita garnitura ove godine proizvedena u Visokom, prvoj članici Prevent Grupacije, koja je osnovana prije gotovo 20 godina. Na ovoj lokaciji ukupno je zaposleno 950 uposlenika, od čega je 360 direktno angažirano na programu Ford Focus. Ukupni dnevni kapaciteti iznose 1700 garnitura auto presvlaka, a od toga je 1200 namijenjeno za Ford Focus” izjavila je direktorica lokacije Prevent Visoko, Azra Čabaravdić.

 

Prevent u BiH djeluje na 16 lokacija i pri tome zapošljava 6500 uposlenika. Od osnivanja do danas u Prevent Grupaciji proizvedeno je blizu 20 miliona garnitura auto presvlaka.

Prevent kontinuirano ulaže u nove projekte i bilježi rast poslovanja, što je potvrđeno priznanjem“Srebreni pečat” u okviruizbora 100 najvećih, koje je ova Grupacija nedavno dobila.

„U proteklom periodu investirano je u dvije nove savremene fabrike za proizvodnju obuće i obradu plastike. Bilježimo kontinuiran rast poslovanja i značajno smo diversificirali proizvodni portfolio. Prevent je danas pored automobilske industrije, značajno zastupljen i u segmentima namještaja i mode, gdje smo ostvarili saradnju sa vodećim brendovima iz ovih oblasti“, izjavio je danas tokom svečanosti predsjednik Uprave Prevent CEE, Haris Rahman.

Ovo je bila i prilika da menadžment Grupacije sa uposlenicima proslavi ovaj jubilej, dodjeli priznanja za izuzetan rad, doprinos i rezultate ostvarene u proteklim godinama te se još jednom zahvale na nesebičnom angažmanu i zalagnju svih uposlenika.