Prevent BH novi-stari sponzor RK Bosna Centrotrans

Euforija u Visokom oko Rukometnog kluba Bosna Centrotrans Visoko se ne stišava, a koliko se radi o ozbiljnoj i dobroj priči govori i podatak da iz dana u dan sve veći broj sponzora postaje partner kluba. Jedna od kompanija, koja je dugo uz visočki kluba je i Prevent BH, a tako će biti i u sezoni 2017/18, povratničkoj sezoni za RK Bosna Centrotrans u Premijer ligi BiH. Danas je u prostorijama Prevent Fabrics d.o.o. u Topuzovom polju kod Visokog potpisan ugovor između ove kompanije i kluba. Ugovor su potpisali Haris Rahman, predsjednik Uprave Prevent BH, i Adnan Delić, predsjednik Upravnog odbora RK Bosna Centrotrans.

“Kao vodeća kompanija u Visokom, Prevent je oduvijek podržavao projekte od značaja za lokalnu zajednicu. Rukomet je tradicionalni visočki sport koji svakako ima potencijal za razvoj. Naš fokus je uvijek na omladinskim selekcijama, a kroz sponzorstvo prvog tima želimo mladima pružiti uzor da se nastave boriti i ostvarivati dobre rezultate. Nova Uprava je već pokazala određena unapređenja u radu i postavila standarde za koje vjerujemo da će biti dobitna kombinacija za vrh tabele, što RK Bosna i zaslužuje”, izjavio je Haris Rahman BH tokom potpisivanja ugovora.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo danas, ne potpisali, nego obnovili saradnju između Rukometnog kluba Bosna Centrotrans i kompanije Prevent BH. Svakako da je Prevent jedan od značajnih faktora, ne samo u privrednom smislu u BiH. To je kompanija koja je dosada pokazala i koja će dokazivati u budućnosti da je društveno osviještena kompanija i da je uz RK Bosna”, kazao je Adnan Delić i dodao:
“U prethodna dva i pol mjeseca nova uprava je uradila mnogo posla po pitanju promidžbe samog kluba, vraćanje zainteresovanosti javnosti za visočki rukomet, jer ovo nije priča kratkog daha, nego je ovo jedan dugoročni projekat.”