Prevareni i oštećeni radnici JP RTV Visoko upozoravaju vijećnike …

Prevareni i oštećeni radnici JP RTV Visoko upozoravaju vijećnike: Pazite koga birate u NO JKP “Visoko”, protiv te osobe je podnesena krivična prijava

Na zvaničnom FB Pageu Radija Visoko (ali onog starog) koji održavaju i povremeno na njemu vijesti objavljuju bivši i prevareni radnici JP RTV Visoko, pojavila se informacija o narednoj sjednici Gradskog vijeća Visoko u kojoj upozoravaju vijećnike za izbor novog člana Nadzornog odbora JKP “Visoko” za kojeg tvrde da je uništio njihovu bivšu firmu i da je protiv istog podnesena krivična prijava.

Objavu prenosimo u cjelosti:

Za pet dana će se na dnevnom redu 3.sjednice Gradskog vijeća Visoko naći tačka o konačnom imenovanje člana Nadzornog odbora JKP “Visoko”d.o.o. U skladu sa najboljim tradicijama ovdašnjeg društva krojenog na osnovama grčkih tragedija, Grad Visoko kao osnivač preduzeća, na tu funkciju predlaže Mirsada Alibegovića, koji je prošao intervju kod imenovane komisije i najuspješnije ponudio odgovore na pitanja: Zakonska regulativa, organi javnih preduzeća i njihova nadležnost; Obaveze Nadzornog odbora prema Osnivaču; Raspolaganje imovinom javnog preduzeća i Rezultati rada tokom poslovne karijere kandidata. Prema ponuđenoj Listi uspješnih kandidata, koji se vijećnicima dostavlja u materijalima za sjednicu, se da zaključiti da je pomenuta osoba „rasturila“ pitanja. Kako i ne bi. Cijeli život on radi u javnim preduzećima, kao i njegovi najbliži. Zna organe i njihove nadležnosti. Obaveze prema Osnivaču zna najbolje. To mu je zvijezda vodilja i A i Z, pa ostalo kako bude. Raspolaganje imovinom je savladao i to ima u malom prstu. Kada je bio predsjednik NO JP RTV Visoko, nakon podnošenja zahtjeva za pokretanje stečaja je rasprodao imovinu preduzeća i investirao njegov novac u drugi pravni subjekt (pogledati postove ispod). A o rezultatima svoga dosadašnjeg rada je naveo da je u javni medijski sektor došao sa mjesta otpravnika vozova, koje je uspješno otpravljao, jer nijedan voz nije zalutao. Bez obzira što je njegova matična firma ogroman gubitaš. Usput je nabavio i nešto fakultetske diplome. A onda je svoje prvo preduzeće u kojem se nešto pitao odveo u stečaj. I čega se u normalnom društvu stide, ovdje se hvale i takvima daju nova rukovodna zaduženja. Komisija je pitala o zakonima, pa je trebao kazati da je prvo i usnovno zaduženje svakog nadzornog odbora u javnom preduzeću, zaštita državne imovine. On je nije zaštitio, nego je prodao. Šta ako mu se kaže da proda i imovinu komunalnog preduzeća kojega je također moguće „odvesti“ u stečaj, ako nekome nedajBože to naumpadne? Mogao bi dodati i da je protiv njega podnesena i krivična prijava za (ne)djelovanje u JP RTV Visoko. Ako nije, a ne zna ni Komisija, ni predlagač, ni vijećnici, ni javnost – evo sada znaju i neka svako preuzme svoju odgovornost za donošenje odluka!

 

visoko.co.ba