Lokalne TemeCrna HronikaPretres u mjestu Orašac: Visočka policija zaplijenila drogu, uhapšena jedna osoba

Pretres u mjestu Orašac: Visočka policija zaplijenila drogu, uhapšena jedna osoba

U mjestu Orašac, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko i pripadnika Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, u petak 6. juna 2024. godine, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice O.M., rođen 1986. godine iz Visokog.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti:

  • upakovan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu težine 10,65 grama,
  • precizna vaga sa tragovima praškaste materije koja asocira na opojnu drogu,
  • upakovan sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,05 grama,
  • upakovan sadržaj nepoznate materije koja asocira na opojnu drogu i boca u kojoj se nalazi nepoznata tekučina,

Lice O.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko.co.ba // MUP ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE