Lokalne TemeCrna HronikaPretres u mjestu Kološići: Policija privela dvije osobe i pronašla veću količinu...

Pretres u mjestu Kološići: Policija privela dvije osobe i pronašla veću količinu droge

Dana 18.06.2024. godine, u mjestu Kološići, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda u Visokom, izvršen je pretres kuće koje koristi lice M.A. (1982) iz Visokog.

Prilikom pretresa u kući su pronađeni i privremeno oduzeti upakovan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 4,70 grama, kesica u kojoj se nalazio sadržaj koji asocira na opojnu drogu bruto težine 0,80 grama, drvena tabla sa tragovima praškaste materije, jedna digitalna vaga, dvije flaše sa nepoznatom tekučinom i staklena tegla u kojoj se nalazilo 11 upakovanih sadržaja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 11,10 grama.

Takođe je izvršen pretres putničkog motornog vozila, marke ”Audi”, kojim je upravljao K.A. (1996), sa kojim se u vozilu nalazio K.M.(1987), oba lica iz Breze.

Tom prilikom u vozilu su pronađene i privremeno oduzete dvije vrećice sa sadržajem praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 22,30 grama.

Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ”Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Sačinjen zapisnik o izvršenom pretresu uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Visoko.co.ba / MUP ZDK

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE