NaslovnicaPreporukaFilmPretpremijera...

Pretpremijera filma “Quo Vadis, Aida?” održana u Češkoj

Ambasada Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici je jučer organizovala pretpremijeru filma “Quo Vadis, Aida?” za članove diplomatskog kora i češke poličke i javne uglednike.

Obzirom da će službena premijera za Češku Republiku biti tek koncem augusta na filmskom festivalu u Karlovym Varyima, ambasadorica Mlinarević iskoristila je priliku da se zahvali distributeru i redateljici Jasmili Žbanić na ustupljenom filmu.

Gosti su dupke ispunili kino dvoranu Pritomnost u praškoj četvrti Žižkov pridruživši se ambasadi u Pragu u obilježavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Pretpremijera filma
Pretpremijera filma “Quo Vadis, Aida?” u Češkoj

Okupljene je na samom početku pozdravila ambasadorica Mlinarević, potom je uslijedila minuta šutnje za sve one koji su izgubili život u ratnom vihoru devedesetih, te zatim i projekcija filma.

Nakon iste, svi posjetitelji bili su vidno potreseni i emotivno uzdrmani i ostali su dugo zajedno u razgovoru o julskim dešavanjima u Srebrenici 1995. godine.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.