BiHPrestižni simpozij “Novi trendovi u neurologiji“ u Mostaru

Prestižni simpozij “Novi trendovi u neurologiji“ u Mostaru

Uz obilježavanje svjetskog dana svjesnosti o autizmu, nažalost primjetni su trendovi povećanog broja djece koja imaju simptome različitih neuroloških poremećaja, što ovu vrlo sofisticiranu granu subspecijalizacije čini sve traženijom i aktuelnijom.

Prepoznajući važnost pravovremenog informisanja i dobivanja najrecetnijih znanja u pristupu i tretmanu različitih neoroloških bolesti od epilepsije i autizma do cerebralne paralize i neurodeveleptomentalnih poremećaja, UG Most u saradnji turskom zdravstvenom grupacijom „Medical park“ i prof. dr. Davidom Neubauerom uz aktivnu podršku i pokroviteljstvo Federalnog ministarstva zdravlja organizira prestižni simpozij „Novi trendovi u neurologiji“ koji će se održati u Mostaru 17. i 18. maja ove godine.

Već su osigurane potvrde učešća predavača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Turske i Bosne i Hercegovine što garantuje izuzetan kvalitet, svrishodnost i pravovremenost ovog velikog i prestižnog medicinskog događaja, vjerovatno i najvažnijeg u prvoj polovini ove godine.

Potrebno je istaći da je kvalitet simpozija prepoznat i odlukom ljekarske Komore Hercegovačko-Neretvanskog kantona da u skladu sa svojim pravilnikom učešće na Simpoziju boduje sa 10, a predavače sa 20 bodova potrebnih za licenciranje doktora.

Ne propustite ispratiti ovo izuzetno važno i edukativno okupljanje nekih od najboljih stručnjaka u oblasti dječje neurologije u prekrasnom Mostaru.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE