NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Press...

(VIDEO) Press konferencija povodom sajma „Jesen u Visokom“

Danas je održana press konferencija povodom održavanja sajma „Jesen u Visokom“. O samom sajmu i pripremama je govorio Adi Pašalić.  – Poljoprivredno prehrambeni sajam jesen u Visokom ima dugogodišnju tradiciju , a ove godine manifestacija ce se održati po 16. put sa napomenom da sajam nije održavan 2020. i 2021. godine, obzirom da to epidemiološke mjere zaštite od korona virusa nisu dozvoljavale. Ove godine sajam otvara svoja vrata ponovo, na našu radost ali i radost mnogobrojnih izlagača koji nam stižu širom BiH. Sajam ima izložbeno prodajni karakter i izlagačima će biti na raspolaganju ukupno 1400m2 sajamskog prostora sa namjenskom sajamskom opremom i prodajnim štandovima. Zadovoljstvo mi je istaknuti da u Visoko stiže 60 izlagača iz 22 grada širom BiH od Krajine, Posavine, Hercegovine i naravno središnje Bosne. Upravo zbog šarolikih i različitih geografskih područja i sama ponuda poljoprivredno prehrambenih proizvoda će biti uveliko raznolika, a naravno u ponudi je i visočko suho meso sa visočkom pečenicom koja je dobila certifikat nacionalog geografski zaštičenog proizvoda. – kazao je Pašalić.

Inače, u organizaciji sajma učestvuju JU CENTAR ZA KULTURU, SPORT I INFORMISANJE, finansijski pokrovitelji su Grad Visoko, Min. za poljoprivredu, vod. i šumarstvo ZDK i Ministarstvo za privredu ZDK, medijski pokrovitelji RTV Visoko i Agroklub, dok su Partneri sajma JP GRADSKA GROBLJA VISOKO, INSTITUT ZA ZDRAVLJE  I SIGURNOST HRANE, RAZVOJNA BANKA FEDERACIJE BIH, VISPAK VISOKO i VOĆAR PIRAMIDA VISOKO. – I na kraju nakon svih ovih informacija ne prostaje mi ništa drugo osim da pozovem sve naše sugrađane da dođu u što većem broju, posjete sajam, daju svoj doprinos prepoznavanjem i kupovinom domaćih proizvoda, i da pokažemo da smo pravi domaćini gostima izlagačima koji stižu iz raznih gradova širom BiH i dva do tri dana borave u našem gradu. – istaknuo je Pašalić.

Svečano otvaranje sajma je u ponedjeljak u 11:00 sati, a radno vrijeme sajma oba dana je od 10 do 20 sati.

 

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.