ZDKSportPremijerka Mehmedić otvorila 5. dječiji rugby festival

Premijerka Mehmedić otvorila 5. dječiji rugby festival

Na terenima Kamberovića polja u Zenici održava se 5. dječiji rugby festival, na kojem učestvuju klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

 

Organizator turnira je Ragbi klub “Čelik” koji ove godine slavi 51. godišnjicu postojanja kluba i igranja ragbija u Zenici i Bosni i Hercegovini.

Turnir je otvorila premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić koja je igračima poželjela dobrodošlicu u Zenicu i da iz grada sjedišta Zeničko-dobojskog kantona ponesu najljepše uspomene i sjećanja.

 

-Zenica je decenijama bila sinonim za industriju čelika, a u svijetu sporta u bivšoj zajedničkoj državi, kao i danas, poznata je i kao prijestolnica bh. ragbija. U prilog tome govori podatak da se ragbi u Zenici, na ovim terenima, igra 51 godinu. Ovo je prilika da ragbi veteranima uputim najiskrenije čestitke i odam priznanje za sve što su uradili kako bi se ovaj sport razvijao i opstao do danas – rekla je premijerka Mehmedić.

Naglasila je da su sport i mladi u fokusu vlade koju predvodi, a što je Vlada ZDK-a pokazala povećanjem izdvajanja za sport u 2023. godini na 1,6 miliona KM, što je najveći iznos do sada.

 

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE