NaslovnicaZDKSportPremijerka Am...

Premijerka Amra Mehmedić otvorila Sportske igre paraplegičara FBIH

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje održava se Međunarodno otvoreno prvenstvo i 19. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, čiji je organizator Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, a domaćin Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

Na igrama učestvuje 100 takmičara iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

U ime Vlada Zeničko-dobojskog kantona, kao pokrovitelja, igre je svečano otvorila premijerka Amra Mehmedić, koja je takmičarima poželjela dobre rezultate i dobrodošlicu u Zenicu i Zeničko-dobojski kanton.

Uputila je čestitke organizatorima za dobru organizaciju igara, naglasivši da kantonalna Vlada podržava sport, a posebno sport osoba s invaliditetom, jer je to važan segment u njihovoj resocijalizaciji i rehabilitaciji.

Svečanom otvorenju prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić, pomoćnik federalnog ministra rada i socijalne politike Dobrica Jonjić te predsjednik Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH Mirsad Muftić.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.