Premijer ZDK razgovarao sa predsjednikom Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost u ZDK

VLADA ZDK ĆE PODRŽATI RAD SRPSKOG GRAĐANSKOG VIJEĆA – POKRET ZA RAVNOPRAVNOST U BIH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić razgovarao je sa predsjednikom Srpskog građanskog vijeća – Pokreta za ravnopravnost u Bosni i Hercegovini (SGV) ZDK Sretkom Radišićem o dosadašnjim aktivnostima ove organizacije u Zeničko-dobojskom kantonu kao i planovima za narednu godinu.

SGV – Pokret za ravnopravnost u BiH od formiranja 1994. godine zalaže se za izgradnju Bosne i Hercegovine kao države na njenim temeljnim vrijednostima, a to su zajednički život, multietnički karakter života i ravopravnost svih njenih naroda i građana. Posebno značajnu ulogu odigralo je u angažiranju i afirmaciji povratka izbjeglih i raseljenih osoba na cijelom prostoru BiH te uvođenju odredbe o konstitutivnosti u svim Ustavima, posebno u entitetima i kantonima.

Premijer Ganić je potvrdio opredjeljenje da podrži rad svih organizacija čija je misija unapređenje kvalitete i uslova života građana Zeničko-dobojskog kantona, a posebno povratničke populacije, navodeći da već podržava rad parohija u Kaknju i Visokom. Vlada će u skladu s mogućnostima budžeta u narednoj godini nastojati da pruži podršku radu Srpskog građanskog vijeća – Pokreta za ravnopravnost u BiH, kao i konkretnim projektima na terenu.

Press služba ZDK