Premijer ZDK Mirza Ganić i Esad Semić sa saradnicima razgovarali su s građanima mjesne zajednice Poriječani

Premijer ZDK Mirza Ganić i Esad Semić sa saradnicima razgovarali su s građanima mjesne zajednice Poriječani : “Stanje slično kao i u drugim mjesnim zajednicama – obećanja nisu ispunjena!”

Obišli smo naselja Ž. Stanica, Zagornica, Piskavice, Podvinje, G. Poriječane i Poklečiće, a uskoro ćemo i Grđevac.

Problem gotovo svih naselja je vodosnadbijevanje koje nije rješeno iako je bilo obećavano. U određenim naseljima nema kanalizacije, javne rasvjete i loša je putna infrastruktura. Građani G.Poriječana su sami finansirali sanaciju udarnih rupa gdje su utrošili 40 tona asfalta i 65 kubika nasipnog materijala, a što je trebala da uradi lokalna vlast.

Mještani su upoznati da je vlada ZDK na čelu s premijerom Mirzom Ganićem za izgradnju sportske sale uz područnu školu u Poriječanima odobrila 130.000,00KM, te 50.000KM za ucjevljenje potoka i odvodnje površinske vode, a radi uređenja zelene površine između pruge i puta na Ž.Stanici, a kako bi se moglo pristupiti postavljanju klupa i sadnji drvoreda. Također, programom utroška i u 2020. godini planirana su sredstva za izgradnju dijela kanalizacije u G.Poriječanima. Važno je istaknuti da je vlada ZDK podržala i izgradnju stadiona u Grđevcu.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Mirza Ganić