Premijer Mirza Ganić sa saradnicima posjetio MZ Moštre

Premijer Mirza Ganić sa saradnicima posjetio MZ Moštre: Građani nezadovoljni nebrigom vlasti, lažnim obećanjima, nedostatkom vode, kanalizacijom koja se izlijeva po cesti i ugrožava zdravlje ljudi

Obišli naselja Šareni Hanovi, Hlapčevići, Vilenjak, Kaldžije, te put koji spaja Moštre s Gornjim Moštrem, a uskoro ćemo i ostala naselja koja se nalaze u sastavu ove velike mjesne zajednice.

U određenim naseljima nema vode, kanalizacije i jako je loša putna infrastruktura. Posebno razočarenje neradom lokalne vlasti mogli smo vidjeti u naselju Vilenjak gdje kanalizacija bukvalno teče otvorenim kanalom pored puta, a što dodatno zagađuje pitku vodu u bunarevima.

Također, ovo naselje ima problem i s vodosnabdijevanjem, jer lokalni vodovod i stara vodovodna mreža nemaju kapaciteta, a što dodatno otežava građanima ovog lijepog kraja.

Na lokalnom putu koji spaja Moštre s Gornjim Moštrem možemo vidjeti velike rupe i blato. Ovaj put je od strateškog značaja za našu djecu koja iz Gornjeg Moštra idu u školu, jer predstavlja najbolje sigurnosno rješenje za pješake, a ujedno značajno smanjuje udaljenost.

Posmatrajući Šarene Hanove i ranije data obećanja lokalne vlasti, a koja se odnose na izgradnju trotoara i uređenja saobraćaja možemo konstatovati da ništa nije urađeno te da su obećanja ostala nerealizovana!

Građani tvrde da su zaboravljeni od lokalne vlasti u protekle četiri godine, jer su ulaganja u MZ Moštre minimalna ili bolje rečeno nikakva! Kao jedan od negativnih primjera navode sam ulazak u Šarene Hanove ispod propusta koji vrlo jasno govori o nebrizi lokalne vlasti, jer nisu u stanju sanirati banalne udarne rupe uz rešetke koje su otvorene više od godinu dana, a zanemarujući činjenicu da ovim putem dnevno prođe više hiljada automobila koji uredno plaćaju putarinu prilikom registrovanja vozila.

Mještani su upoznati da je vlada ZDK na čelu s premijerom Mirzom Ganićem za izgradnju nove škole i uređenje stare škole Mula Mustafa Bašeskija osigurala oko 800.000,00 KM. Za izgradnju puta na potezu od Moštra prema Visokom trenutno se realizuje investicija od jedan milon i 127.000,00KM, a u toku je raspisivanje tendera za dodatno investiranje na ovom putu u iznosu od 500.000,00KM.Građani pozdravljaju ova milionska izdvajanja od Vlade ZDK na čijem čelu je premijer Mirza Ganić, kandidat za gradonačelnika Grada Visoko.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Mirza Ganić