Premijer Mirza Ganić i Esad Semić sa saradnicima posjetili mjesnu zajednicu Buci

Premijer Mirza Ganić i Esad Semić sa saradnicima posjetili mjesnu zajednicu Buci: Rješavanje stvarnih problemi građani od strane lokalne vlasti još uvijek je na čekanju

Prilikom posjete građani su nas informisali o nizu problema koji se ogledaju u sljedećem: nije rješeno vodosnabdijevanje određenih podružnica iako je izvorište Vrutak u centru MZ, zatim kanalizacija, sportsko igralište, putna infrastruktura i jedan od većih problema je nerješen status centralnog dijela mjesne zajednice gdje je vodna zona. Građani smatraju da su nedovoljno iskorišteni turistički potencijali kojim obiluje ovaj kraj, te da se u narednom periodu mora posvetiti više pažnje ovom pitanju.

Premijer Mirza Ganić je informisao prisutne da je Vlada Ze-Do kantona odobrila 533.000,00KM za potpunu rekonstrukciju i asfaltiranje puta od Gradskih grobalja do Buka. Tender je završen, izabran je izvođač radova i čeka se rješavanje žalbe koja je proslijeđena prema Uredu za žalbe. Nadamo se da će u skorije vrijeme biti riješena žalba i potpisan ugovor za izvođenje radova.

U narednom periodu obići ćemo i dio naselja koja ovom prilikom nismo stigli posjetiti.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

Mirza Ganić