Premijer i ministar poljoprivrede na sastanku sa Udruženjem poljoprivrednika ZDK

Razgovarano o planiranim poticajima za poljoprivrednike

1461

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona i Himzo Smajić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, sastali su se danas sa predstavnicima Udruženja/Udruge poljoprivrednih prozvođača Zeničko-dobojskog kantona.

Delegaciju poljoprivrednih proizvođača je predvodio potpredsjednik Udruženja, Sedin Biogradlija. U delegaciji Udruženja su bili predstavnici poljoprivrednih proizvođača sa područja cijelog Kantona.

Nakon razgovora, premijer Galijašević i ministar Smajić su naglasili da će Vlada, nakon usvajanja budžeta za 2015. godinu, odmah pristupiti izradi Programa potrošnje u svim oblastima, posebno u poljoprivredi te da će se voditi računa da se, u saradnji sa Federalnim ministarstvom za poljoprivredu, pristupi pravičnijoj raspodjeli sredstava za ovu oblast proizvodnje i razvoja Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.