Premijer Ganić prisustvovao ceremoniji puštanja u funkciju rasvjete u Donjem Topuzovom Polju

1945

Jučer je u Donjem Topuzovom Polju održana svečana ceremonija puštanja u funkciju prvog djela proširenja rasvjete.

Radi se o projektu proširenja rasvjete koji obuhvata ulaze u Donje Topuzovo Polje iz pravca grada i drugog ulaza iz pravca Moštra.

Izradu projekta su finansirali sami mještani 2017 godine. Dolaskom novog menadžmenta u kompaniju Prevent koja se nalazi u Topuzovom Polju dogovorena je jača saradnja između članica Prevent Grupacije i same lokalne zajednice. Kao rezultat svega toga došla je i realizacija projekta proširenja javne rasvjete u Donjem Topuzovom Polju.

U dogovoru sa predstavnicima članica Prevent Grupacije dogovoreno je da se postojeći projekat podijeli u dva djela. Prvi dio koji je jučer svečano pušten u rad i koji predstavlja veći dio projekta i drugi dio koji je planiran za drugu polovinu godine i koji predstavlja manji dio projekta.

Jučerašnjem pozivu svečanosti odazvali su se se direktori društva Prevent Grupacije g. Fuad Mahmutović, g. Salem Alibegić, gđa. Aida Ganić kao i premijer ZDK Mirza Ganić sa delagacijom koju je predvodio u ime kantona.

Nakon obilaska urađenih radova pristupilo se svečanom činu uključivanja rasvjete koju je kao predstavnik Prevent Grupacije uključio g. Fuad Mahmutović. Prisutnim gostima i mještanima su se obratili i predsjednica MZ g. Refija Osmanović i predstavnik podružnice g. Hodžić Haris.

Poslije obilaska prisutni mještani su upoznali predstavnike Prevent Grupacije i samog premijera Ganića o ostalim projektima koje planiraju realizovati u budućnosti uz pomoć, kako Prevent Grupacije, Općine Visoko, tako i Vlade ZDK.

Nakon završenog svečanog programa premijer Mirza Ganić je obišao i lokalnog poljoprivrednika Samira Aščalića gdje se razgovaralo o mogućnostima podrške za poljoprivredne proizvođače.

Mještani se ovom prilikom zahvaljuju i privrednom subjektu Vita Life i Čabaravdić Maliku koji su za sve prisutne obezbjedili osvježavajuće piće i kafu iz vlastite domaće proizvodnje.

OO SDA Visoko

Komentari

komentara