NaslovnicaBiHPrivredaPremijer Fadi...

Premijer Fadil Novalić za Visoko.co.ba: “Nastojimo riješiti probleme velikih preduzeća, kao što je KTK Visoko”

Prilikom otvorenja novog pogona tekstilne industrije Fortitudo d.o.o. u Travniku svoju izjavu za medije dao je premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, koji je govorio o kapacitetima ove firme i kako je ovo pozitivan primjer za bh. privredu i privrednike. Tom prilikom kazao je i kako se Vlada Federacije BiH trudi kreirati dobru poslovnu klimu za razvitak ovakvih projekata u budućnosti.

U skladu sa tom temom reporter našeg portala pitao je premijera Novalića o statusu drugih bivših tekstilnih giganata sa područja Federacije BiH, kao što je KTK d.o.o. Visoko, koji je u većinskom vlasništvu Vlade FBiH, odnosno, kako da li Vlada ima plan za pronalaženje ovakvih investicija za te privredne subjekte.

“Pa gledajte, ovo je bilo veliko preduzeće i sva takva preduzeća u Federaciji BiH su se mnogo teže snašla na novom tržištu. Ja potičem iz Gradačca i kao što znate tamo postoji tekstilna industrija ‘Kula’, koja radi sve ovo vrijeme i nikada proizvodnja nije stala, što je pokazatelj kako su mala preduzeća lakše doživjela preobrazbu. Nama su uvijek velika briga bila velika preduzeća koja su se vrlo teško snašla, kao što su i Borac i KTK, te je tim gradovima, kao što su Travnik i Visoko, koji su bili tekstilni centri potrebna pomoć.

Mjere koje upravo sprovodi Vlada Federacije BiH i koje će sprovoditi u javnom sektoru odnose se prvenstveno na rješavanje problema tih velikih preduzeća, ali naravno i na rješavanje problema svih drugih preduzeća na području Federacije BiH. Dakle, trudit ćemo se da riješimo probleme svih ljudi iz Federacije, od najmanjeg sela do najvećeg grada.” – izjavio je premijer Novalić za portal Visoko.co.ba.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.